Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvarnas färd fick tvärt slut

Annons

Det var på måndagsmorgonen som en släpvagn påträffades vid sidan om vägen längs riksväg 64 i närheten av Eriksfors.

Släpvagnen såg först ut att vara tappad från en bil men spåren visade att även dragbilen gått av vägen. I den täckta släpvagnen fanns en helt ny och ouppackad så kallad fyrhjuling av märket Yamaha. En stund senare påträffades ännu en ny fyrhjuling gömd under en grön pressenning vid en mindre skogsbilväg drygt 500 meter från olycksplatsen.

Tjuvarna har av allt att döma lyckats dra en av fyrhjulingarna, som låg ouppackad i en metallbur, upp på vägen sedan släpvagnen förstörts vid avåkningen. Med hjälp av bilen har de sedan dragit hela den stora metallburen till skogsvägen där de gjort ett försök att gömma den.

Vid olycksplatsen fanns tydliga spår av motorolja och polisen kunde snabbt konstatera att bilen knappast gått att köra särskilt långt. Det visade sig vara riktigt och efter en stund påträffades även bilen, en mörk metallicgrå Audi 100 2,5 TDI, gömd en bit längre in i skogen.

De två fyrhjulingarna visade sig vara stulna i Kiruna för tre och en halv vecka sedan. Släpvagnen var stulen i Vittangi den 16 augusti. Bilen stals i Piteå i söndags. Tjuvarna har avverkat åtskilliga mil innan resan tog tvärt slut norr om Vansbro.

Det mödosamma arbetet med att försöka gömma den ena fyrhjulingen bör rimligtvis ha pågått under minst en timmes tid och polisen i Vansbro vill gärna ha uppgifter från personer som har gjort iakttagelser i området under natten till måndag.

Någon bilstöld i närheten har inte ännu så länge rapporterats utan de slutkörda tjuvarna har troligen besvikna fått lämna platsen till fots eller möjligen liftat.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons