Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvarna slog till två dagar efter öppning

Annons

I två år har vännerna Pierre Hemmingsson och Anders Karlsson planerar och drömt om att öppna en egen sängbutik. I torsdags slog drömmen in när de äntligen öppnade upp dörrarna till "Sängcentrum" i Nygårdsdalen.

Natten till lördagen kom mardrömmen: Tjuvar stal 13 sängar för ett sammanlagt värde av 200 000 kronor.

- Man blir både förbannad och ledsen. Det första som händer är att någon går och tar allt det vi har satsat. Det kommer som en käftsmäll, säger Anders Karlsson.

- Som en form av en våldtäkt, säger Pierre Hemmingsson.

De senaste veckorna innan öppning har de jobbat oavbrutet för att öppningen skulle bli så lyckad som möjligt. Nätterna innan sov de inte mer än två-tre timmar per natt.

Natten mellan fredag och lördag kom tjuvarna och tog sängarna som fanns i en container utanför butiken. Det var ett tillfälligt extra lager så att kunderna snabbt kunde få sina sängar.

Låset bröts upp och med hjälp av sängbutikens egen släpvagn kördes de dyra Hästen-sängarna iväg.

- Troligtvis körde de två vändor för alla sängar får inte plats på släpet, misstänker Pierre och Anders.

I förhoppning om att få tillbaka sängarna utlyser de en belöning på 15 000 kronor till den som kan ge ett tips som leder till att tjuvarna grips, eller att sängarna lämnas tillbaka i oskadat skick.

12 sängar är av märket "Excel" och en är av "Citation".

Även släpet med registreringsnummer, RHK 253, stals. Den som har sett eller hört något kan också ringa till "Sängcentrum" på nummer: 0243-863 00.

Du som ringer kan vara anonym.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons