Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar välte grävmaskin

Annons

- Förmodligen har man tänkt använda grävmaskinen för att lyfta och lasta en tung vibratorplatta, så kallad padda, som stulits på platsen, säger polisman Finn Stridbo som gjort brottsplatsundersökningarna.

Det här skedde vid en byggarbetsplats vid Trollbäcken i Hundfjället. Tjuvarna, det har troligen varit flera, har på samma plats också brutit sig in i en annan grävmaskin men inte lyckats starta denna.

En grävmaskin på hjul fick man i alla fall i gång och lyckades förflytta den några meter. Men inte med bättre resultat än att den välte utför en liten slänt.

Maskinen fick omfattande skador.

Paddan fick tjuvarna släpa med sig och lasta för hand på den bil de färdades med.

I samma trakt, vid Joänget, gjordes under natten inbrott i en byggcontainer. Där har stulits verktyg och maskiner, bland annat en kompressor, till ett sammanlagt värde av 50 000-60 000 kronor.

Vid Lindvallenområdet gjordes också flera inbrott under natten. På byggarbetsplatsen vid Timmerbyn stals två kompressorer. Tjuvarna har vidare brutit sig in i dels en byggarbetarbarack och dels en släpvagn med el-material, men från dessa har troligen ingenting tillgripits.

Slutligen har det varit inbrott i ett flertal husvagnar i fjällområdet. Vid Lindvallen har sex husvagnar brutits upp och vid Caravan club har tjuvar brutit sig in i två husvagnar och stulit stereoapparaterna.

- Vi har kunnat säkra en del spår och det finns tecken som tyder på att det kan vara samma tjuvar som varit på alla de här inbrotten, säger polisman Stridbo.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons