Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar väckte polis - togs på bar gärning

Annons

Under helgen gick slutspelet i svenska mästerskapen för 5-mannaIag i fotboll på Lugnet. Inkvarteringen av omkring 500 deltagande spelare, 15 till 17 år gamla pojkar och flickor samt deras ledare, skedde på Lugnetskolan.

Under de förutsättningarna valde två lokala tjuvar att slå till mot datorerna på skolan. Mellan klockan ett och två på lördagsnatten slog de sönder ett fönster till skolan och började bära ut datorer och tillbehör.

Men med 500 mer eller mindre djupt sovande i skolan gick tjuvarnas aktiviteter inte obemärkt förbi. Några av fotbollsspelarna tog fast tjuvarna. När sedan en av ledarna, som dessutom är polis till yrket, kom dit var allt klart. Han såg till att tjuvarna hölls kvar på skolan tills en patrull från Falupolisen kunde gripa dem.

Tjuvarna som togs på bar gärning är två killar i övre tonåren boende en bit utanför Falun.

De greps och fördes till polisstationen för förhör. Sedan de erkänt stölden av minst fem datorer och annan utrustning släpptes de. Och hade de inte erkänt, trots att det togs på bar gärning, så fanns det ett spår till som bevis. En av tjuvarna blödde ur ett sår som droppade.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons