Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar tog sig in via stupröret

Annons

Tjuvarna tog sig in i Leksands kommunalhus via ett stuprör. De rörde sig endast i olarmade lokaler, firade ner stöldgodset från en balkong, flydde i en stulen bil - som eldades upp i Borlänge.

Så tror Leksandspolisen att inbrottet på bildningskontoret utfördes någon gång före 03.30 på onsdagsmorgonen då förödelsen upptäcktes av en lokalvårdare.

Tjuvarna tog sig in i lokalerna genom att krossa fönstret i en balkongdörr på andra våningen. Allt talar för att de redan tidigare undersökt lokalerna och konstaterat att just den delen av kontoret saknade rörelseindikatorer. Tjuvarna fick med sig fyra bildskärmar och tre hårddiskar.

- Vi har inga spår, men hoppas att det kan komma in vittnesuppgifter, säger Leksandspolisen Hans Jönses.

Samma natt stals en bil på Hantverkaregatan som senare hittades brinnande i Paradisområdet i Borlänge.

Miljöting

i tre dagar

LEKSAND.Tre dagar i oktober står Leksands kommun som värd för ett miljöting för ungdomar mellan 15 och 18 år i Dalarna och Gävleborg. De båda landstingen arrangerar. Miljötinget är en del av satsningen "Ung 2002" där insatser för barn- och ungdomar prioriteras. Det är andra gången som miljötinget arrangeras i regionen. 2001 deltog 430 ungdomar i Sandviken.

Inget bidrag till Konstmuseum

LEKSAND.Det blir inga bidragspengar till ett konstmuseum i Leksand från Stiftelsen framtidens kultur. Stiftelsen har fått 1200 ansökningar som tillsammans sökt bidrag för närmare 750 miljoner. Totalt fördelade stiftelsen 38 miljoner till de projekt som fick stöd.

Praktikvecka

för politiker?

LEKSAND. I en motion till fullmäktige vill Lotten Kluck, fp, att samtliga förtroendevalda genomför en praktik- och utbildningsvecka per år inom sitt ansvarsområde samt att kostnaden tas från utbildningskontot. Lotten Kluck menar att kommuninnevånarna har rätt att vänta sig att deras representanter har god inblick i verksamheterna.

Segrare

i tipsbingo

INSJÖN.Roland Isebrink lyckades bäst i helgens omgång av Insjöorienterarnas tipsbingopromenad. Såväl Isebrink som Margaretha Jaxelius, Olle Lissgård, Sofia Wadlund, Linnéa Hahne och Göran Östberg har vinster att hämta i samband med nästa promenad. Tipsbingopromenaden på Ål-heden veckan före lockade drygt 30 deltagare och vanns för andra gången i rad av Bo Kling.

Mer läsning

Annons