Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar stal pengar från äldreboende

Annons

Under måndagen drabbades boende vid Orestrand av fräcka tjuvar. Någon gång mellan två och tre på eftermiddagen genomsöktes minst fyra bostadsrum i äldreboendet av okända personer. I två av rummen stals väskor och kuvert med totalt 1 140 kronor i kontanter och diverse betalkort. Det är ännu oklart vad som stals från de övriga två rummen. I en angränsande lokal har även ett medicinskåp utsatts för inbrottsförsök.

Två män iakttogs av personalen under måndagen.

- Det var två män med svenskt utseende som talade neutral svenska. Vittnena säger att de bar solglasögon och möjligtvis även peruk. Männen avvek från äldreboendet genom en bakdörr, som sällan används, säger närpolischef Stig Hallin.

Tidigare under dagen hade även Furudals ishall besök av två män som verkade intresserade av att få besöka kontorsdelen.

- Vi har hittat delar av stöldgodset från Orestrand vid korsningen i Arvet. Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med de som iakttagit männen eller något som kan sättas i samband med stölderna. Vi har vissa spår att jobba efter. Vi ska genomföra en fotokonfrontation med personalen vid Orestrand. Det är upprörande att tjuvar slår till mot försvarslösa äldre, säger Stig Hallin.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons