Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar stal lyxiga golfklubbor för tiotusentals kronor

Annons

I helgen häktades de två männen av Falu tingsrätt.

Det var pingsthelgen dessförinnan, den 19-20 maj som klubbor värda tiotusentals kronor stals vid besök på en rad golfshoper.

På söndagen blev golfshoperna i Avesta och Uppsala bestulna på klubbor, på måndagen besöktes golfshoperna vid Dalsjö golfklubb i Borlänge och Aspeboda golfklubb i Falun.

Det var stölden i Dalsjö som gjorde att polisen fick upp spåret.

- De hade lånat en klubba på prov på Dalsjö och lämnat ett Visakort i pant. Men när de lämnade tillbaka den lånade klubban och gick därifrån så glömde de panten, säger inspektör Torbjörn Jansson vid Dalapolisen.

När de misstänkta golftjuvarna lämnade Dalsjö så saknades en klubba och det kvarglömda Visakortet visade sig tillhöra en av dem.

Tillvägagångssättet har varit detsamma på alla golfklubbarna:

Två artiga och trevliga män har kommit in i golfshopen, en av dem har uppehållit personalen med en massa frågor och den andre har gått omkring i shopen.

Männen har betett sig en aning udda, och personalen har lagt märke till dem. Ändå har tjuvarna lyckats smita med klubbor utan att bli upptäckta.

De stulna klubborna kostar runt 6 000 kronor styck, den dyraste kostade 7 000 kronor.

Antalet klubbor som stulits har varierat mellan en och fem-sex stycken. Totalt har ett 20-tal klubbor stulits.

De båda misstänkta nekar till brott, och ingen har heller sett dem stjäla.

De golfklubbar som beslagtagits i samband med att männen greps hävdar de är deras egna. Polisen arbetar nu med att matcha beslagen med beskrivningar av det stulna godset.

Senast den 7 juni ska åtal vara väckt.

ANNA GULLBERG LUNDKVIST

Mer läsning

Annons