Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar slog till - igen

Annons

Så sent som förra veckan försökte inbrottstjuvar ta sig in i trafikskolans lokaler vid Kung Gustafs torg.

Den gången lyckades de inte. Däremot gick de in i källarförråd i samma hus och förstörde dessutom huvudströmbrytaren så att flera lägenheter och lokaler i fastigheten blev utan ström.

Under de senaste två veckorna har flera inbrott och inbrottsförsök skett längs Slaggatan och Åsgatan, och runt Kung Gustafs torg. Under förra helgen gjordes ett tiotal bilinbrott och diverse andra inbrott i området. Och larmskåpet till restaurang Hongkong sattes ur spel.

Polisen har noterat personer som kan ha med inbrotten att göra, men har ännu inte kunnat gripa någon.

- Det är nog samma personer som ligger bakom det mesta. Det brukar vara det när det kommer en sådan här inbrottsvåg, säger Sören Sandell, stationsbefäl vid polisen i Falun.

När personalen på Falu trafikskola gick igenom den röriga lokalen i går morse fattades en dator, en kopiator, en video, en dekoder, en kamera och bilnyckeln till en körskolebil.

- Vi hade lagt allt i ett säkerhetsskåp, men det har de fått upp, säger Lisa Bergsten.

- Grejerna går att ersätta. Men det blir svårt att hitta saker, man orkar inte gå igenom allt nu när man befinner sig i något slags chocktillstånd, säger hon.

Med datorn försvann en del information, på golvet låg disketter och cd-skivor som tjuvarna trampat på. Papper från lådor låg utspridda i lokalen.

- Jag tycker att alla ska försöka hålla koll nu. Nu blir det ju helg igen, och man undrar vad som ska hända då, säger Lisa Bergsten.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons