Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar hos Motorola

Annons

Lastbilsstölden i kombination med inbrott i företagets lokaler uppdagades när personalen kom till arbetsplatsen 06.30 på fredagsmorgonen.

- Det var minsann inte lätt för oss att kunna jobba. Den stulna lastbilen används dagligdags och det här innebar stora problem. Vi fick dessutom hålla på och tjuvkoppla de andra fordonen för att få igång dem, säger Marcus Lindberg i företagsledningen.

Han och medarbetarna blev snabbt varse att den eller de skyldiga även hade tagit sig in i lokalerna och rumsterat om, uppenbart i jakt på saker och ting att stjäla.

- De hade krossat glasrutan i ytterdörren och inne hade rivit runt i en massa papper. Men några mobiltelefoner hade de lämnat kvar. De var gamla och förmodligen inte intressanta för tjuvarna, fortsätter Lindberg.

Han låter förstå att åtgärder kommer att vidtas för att göra det svårt för eventuella tjuvar i fortsättningen.

Bland annat har företaget redan varit i kontakt med ett bevakningsföretag. Installation av larm är en annan åtgärd som man hoppas ska minska risken för intrång och stölder.

Senare under fredagen anträffade Dalapolisen den stulna lastbilen ute på Tiskenområdet i Falun. Det är oklart om den har åsamkats några tekniska skador.

- Det här kostar oss en hel del pengar inte minst i inkomstbortfall. Under stora delar av dagen har vi inte kunnat göra någonting. Sen tillkommer andra utgifter, inte minst dyra självrisker, slutar Lindberg.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons