Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar fast efter dikeskörning

Annons

Två män i 30-årsåldern på stöldturné anhölls i går sedan de togs på bar gärning med en stulen bil på en skogsbilväg en halvmil från Marnäs.

Intill den stulna bilen fanns en annan bil som kört av vägen.

Det hela började vid femtiden i går morse. Då gick inbrottslarmet på Dössberget i Bjursås. Polisen skickade en patrull från Borlänge till Bjursås. När den patrullen kom fram till Dössberget var tjuvarna redan borta. Polisrapporten noterar: Ej spaningsresultat.

Bilen med tjuvarna var då redan på väg från Bjursås på skogsbilvägen över Fjällgrycken. Fem kilometer före Marnäs körde den av droger påverkade och körkortslöse föraren av vägen med bilen. Den bilen är inte stulen utan tillhör en släkting till en av de anhållna.

På något sätt tog de sig sedan de fem kilometerna fram till Marnäs där de stal en personbil. Färden gick tillbaks till den dikeskörda bilen.

Vid halv sjutiden ringer någon till polisen och anmäler en dikeskörd bil i skogen. Polisen kopplade snabbt och åker till platsen där de hittade de två männen i närheten av den stulna bilen. Männen behövde inte legitimera sig för poliserna när de förhördes.

Bilstölden var också snabbt uppklarad. När ägaren i Marnäs anmälde att hans bil var stulen visste polsen redan svaret. Så ägaren kunde hämta sin bil på skogsbilvägen medan polisen var kvar på platsen.

Förutom några pennor som försvunnit från Dössberget fanns också annat stöldgods i den dikeskörda bilen. Även om det mesta verkar vara löst så tror polisen att det finns fler som haft besök under natten. Utredningen fortsätter i dag av brotten som förutom inbrott och bilstöld också handlar om grov olovlig körning , narkotikabrott och drograttfylleri samt brott mot knivlagen.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons