Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejerna tar sig ton inför julen

Annons

- Vi har repeterat sedan början av september och strävar efter att ge publiken en perfekt upptakt för julen, säger Jessica Klockar.

Det är nu fjärde året i rad som Orsa Grönklitt valt att satsa på en egen julshow. De första åren under namnet Snöglitter, men numera lockar man till kombinerad julshow och julbord.

Zephyrettes och Grabbarna bjöd på en uppskattad show i våras med Vårkvitter och takdropp. Nu får sångartjejerna Jessica Klockar, Monica Eldh och Camilla Bölling lära in en ny repertoar inför de sju föreställningarna och premiären den 26 november.

- Som vanligt har vi Grabbarna med oss. Det är musikerna Jonny Jönsson, Magnus Caris, Patrik Lindström och Bength Jonzon, berättar Jessica.

- Med på scenen kommer också "soldkelingen" Britt-Liz Jönsson att vara. Hennes inslag ännu inte riktigt klara, men det blir lite mellansnack och en del sång.

- Det är enbart jullåtar som gäller, men det blir ändå variation eftersom vi sjunger både på svenska och engelska, plus att det blir både lugna och svängigare låtar.

Intresset för årets julshow gläder inte minst Torbjörn Wallin, Orsa Grönklitts vd.

- Vi kan ta emot 160 gäster per kväll och under de sju föreställningarna ger det sammanlagt 1 120 platser. Redan nu har vi drygt 700 bokningar.

Tidigare i höst svarade Kalle Moraeus och Bengan Janzon för helgunderhållningen i Grönklitt.

- Publikt var det en succé med 95 procent bokade platser under den månad de körde. Visar det sig att årets julshow går lika bra, är ambitionen att köra fler shower nästa år. Målet är att om några år kunna erbjuda minst en show i veckan från den första september. Det kommer att bli ett bra argument när företag och andra funderar var de ska förlägga sina konferenser och andra arrangemang.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons