Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer som pimplade SM-guldet till Dalarna

Annons

Vårvärmen ställde till extraarbete för arrangörerna av pimpel-SM i Malung under helgen. Tävlingarna fick flyttas. Men det fina vädret gjorde förstås gott för alla pimpelfiskare ute på isen, drygt 600 i individuella tävlingen och 128 lag i lagfisket.

På söndagen avgjordes den individuella tävlingen. Den kunde som planerat genomföras på Kappsjön. Där var fisket litet trögt, men nästan 5,5 kilo fick i alla fall Ove Pettersson, Hälsingland, som vann herrklassen och fick dagens största fångst. Tvåa i klassen var Jörgen Storm, Ovansiljan.

Ytterligare fem medaljer fiskades hem av daladeltagare. Enda segern kom i äldre damveteranklassen genom Sylvia Nilsson, Borlänge.

Övriga dalamedaljörer var Sofia Axelsson, Leksand, silver i äldre damjunior samt de tre bronsmedaljörerna Tore Eriksson, Tunabygden, i herrveteran, Johan Arvidsson, Borlänge, i äldre herrveteran, och Andreas Allerhed, Ovansiljan, i yngre herrjunior.

I lördags avgjordes lagtävlingen. Den hade flyttats till Öjesjön och där var fiskelyckan över förväntan och Dalarna pimplade hem en hel del medaljer: Guld till Borlänge i både herr- och damveteranklasserna, guld till Leksand i damjuniorer och guld till Ovansiljan, Mora-Orsa, i yngsta herrjuniorklassen. Därtill ett antal silver- och bronsmedaljörer.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons