Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer på glid i ishallen

Annons

-Deltagarna är i åldern 6 till 15 år, berättar Annelie Edvardsson i Säters IF konståkningsklubb.

Lägerdagarna bjöd aktiviteter både på isen och utanför isen och då även en del teori.

När tidningen besökte ishallen på onsdagsförmiddagen var det full aktivitet både på isen och utomhus. I ishallen ledde Cia Embretsén, duktig tränare från Leksand, ett ispass och utanför ishallen i solskenet var det Säters egen huvudtränare Matilda Buske som ledde en stor grupp med träning med hopprep, också det viktig träning för konståkare.

Helen Jacobsson var med som ledare i dans och förutom Buske och Embretsén var klubbens egna tränare Linda Widén, Victoria Edvardsson, Lisa Nyberg, Anna Runesson och Martina Andersson med som ledare under lägerdagarna.

Säters IF konståkningsklubb har nu åter en del tjejer som tävlar efter något år utan tävlingsåkare.

Framöver stundar tävlingar i bland annat Leksand, Enköping och Borlänge.

- Vi skulle ha varit på tävling i Sandviken, men den tävlingen ställdes in på grund av brist på domare, berättar Annelie Edvardsson.

Det är brist på domare och det bidrar även till att Säters IF konståkningsklubb inte längre arrangerar någon större tävling, men i samband med säsongsavslutningen blir det en förberedande tävling där åkare från några olika klubbar deltar och där tränarna är domare.

- Under sportlovet arrangerar vi en temadag för de yngre tjejerna där det även ingår till exempel att sätta upp hår, sminka sig och prova klänningar, berättar Annelie Edvardsson.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons