Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tjänster försvinner"

Annons

Hur många som kommer att drabbas i samband med delprivatiseringen är emellertid ännu ovisst. Information till berörd personal ges först på tisdag i nästa vecka.

Ärendet var med till behandling vid sammanträdet i Gräsbergs Folkets hus på onsdagskvällen.

Men trots att upphandlingen därmed är att betrakta som avslutad råder total sekretess fram tills dess att protokollet är justerat.

Det underströk ordföranden, Britt Marinder, s, med skärpa under sammanträdet.

Enligt uppgifter till tidningen blev det ingen lång diskussion innan klubbslaget föll.

- Beslutet togs med hygglig enighet, säger en ledamot som tycker att det ska bli intressant att få in detta nya inslag i verksamheten.

Därmed är det öppet för spekulation om en eller flera motståndare till privatisering kan ha reserverat sig mot beslutet liksom vilket företag som det handlar om.

- Antalet tjänster kommer att minska, men jag kan inte här och nu säga hur många det blir. Det får vi titta på sen.

- Nu gäller sekretess fullt ut hela vägen och inte ens personalen kommer att få veta något innan protokollet är justerat, säger tillförordnade fastighetschefen Stefan Andersson.

Gullvi Kronberg, tidigare städchef på tekniska kontoret, har hört diskussionerna om privatisering sedan 16 år tillbaka. Hon tror att personalen har blivit luttrad.

- Det har diskuterats hela tiden. Städ har varit ett intressant ämne att diskutera. Men det är klart att vi känner oro även om det inte har lett till att någon har blivit sjukskriven.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons