Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titt ut, Djurås

Annons

Mars månad ut ordnar föreningen en utställning i Turistbyrån i Ica-huset.

Där visas en mängd gamla bilder från Djurås med omnejd. Dessutom ställer företag och andra med anknytning till orten ut.

Gamla bilder fascinerar alltid. Bilderna, som är tagna från sent 1800-tal till mitten av 1900-talet, visar människor, deras vardag och samhälle.

Några "mastodontbilder" visar stora delar av det gamla Djurås när flottbron fanns kvar.

Även det "berömda" vägskälet finns med på en bild tagen för omkring 60-70 år sedan.

- Djurås är inte bara vägskälet som man passerar. Här finns en mängd små och vackra byar, dit vi bör locka folk att flytta. Det finns stora möjligheter till expansion. Alla behöver inte bo i centrum, säger Maj Kämpe, som tillsammans med Lars Broström står för utställningen.

Hon framhåller att samhällena och byarna, från Sifferbo i söder till Gräv i norr, är mer eller mindre sammanväxta med Djurås i mitten.

- Egentligen är våra byar kvarter i ett större samhälle. Det är samarbete som gäller om vi ska komma någon vart, menar hon.

Maj Kämpe och Lars Broström hoppas att sommarens arrangemang vid Älvudden ska få fler att upptäcka Djurås.

De berättar att intresseföreningen har planer på att röja i ravinen vid skolan, för att skapa en gångväg.

Några fler planer vill de inte fundera på förrän sommarens ombyggnad av samhället - med bland annat tre rondeller och en ny tunnel - är klar. Då först syns klart vilka förutsättningar det finns för föreningens fortsatta arbete för Djurås bästa.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons