Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdag kväll, Varpan runt

Annons

Korpens motionssatsning Varpan runt på cykel är en riktig klassiker.

- Jag har hållit i det här sedan 1992, och Varpan runt fanns långt före det. De senaste åren har vi också vänt oss till inlines-åkare, berättar Åke Söderlund från Korpen.

Varje tisdag, från i maj till mitten av september, står han utanför räddningstjänsten i Falun och säljer startkort.

I går blev det 23 bokförda starter. Varav en inlinesåkare.

Det var den före detta fri-idrottsstjärnan Karin Colberg, som numer heter Karin Cronstedt, som skrinnade de 14 kilometrarna runt Varpan. I sällskap med pappa Erich och släktbesöket Britta Colberg från Tyskland, som båda åkte cykel.

- Det var lite knölig asfalt på sina håll, men det är lite av tjusningen, sade Karin, som åkte inlines runt Varpan för andra gången.

Till vardags bor hon nu för tiden i Malmö.

- Men Dalarna är alltid hemma för mig, och jag åker hit varje sommar, säger Karin, som hade turen med sig och vann en t-shirt på sitt startkort.

Passande nog med texten: "Hjärtat klappar för Dalarna". Faktiskt så fanns det fler inlines-åkare den här kvällen runt Varpan, men utanför Korpens bokföring.

Längs banan träffade vi nämligen på Christoffer Larsson och Åsa Zetterberg Eriksson. Som inte kände till Korpens arrangemang Varpan runt.

För Åsa, som tävlar i skidorientering, var detta fjärde gången runt Varpan på inlines.

- En skön tur och ett bra alternativ eftersom det är så dåligt med träningsbanor här, säger Åsa.

Åke Söderlund konstaterar att Korpen snart har sålt 500 cykel- och inlinesstarter den här sommaren.

- Om man cyklar eller åker inlines minst en mil så kan man fylla i ett startkort, som vi lottar ut priser på. Jag är nöjd med antalet deltagare. Men det finns plats för ännu fler, hälsar Åke Söderlund.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons