Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips till sportlovet

Annons

Snart stundar en sportlovsvecka med mängder av aktiviteter att välja på. Bland annat erbjuder Hedemorabygdens ridklubb traktens barn stallfritids under nästa vecka.

- Max tio barn kan vi ta emot, berättar ridinstruktör Karin Björk.

Det handlar främst om att lära känna hästarna. Mocka i stallet och se till att de har vad de behöver.

- Vi kommer att ha någon form av aktivitet för barnen varje dag. En dag är det teckningstävling, en annan får barnen göra fina frisyrer.

På tisdag blir det tolkning efter häst, vilket betyder att barnen får åka pulka eller miniskidor efter hästarna.

- Och på torsdag är det öppet hus då barnen får prova på att rida. På kvällen erbjuder vi också ridning för vuxna och handikappade.

Också i Grådö kan barn och ungdomar prova på en ritt i naturen på hästryggen.

Som vanligt räknar Vasahallen med många besökare och håller extra öppet i simhallen. På torsdag kan man prova på olika äventyr och tävlingar såsom sumo, såpad stolpe, omöjlig cykel och skateboard simulator.

För den som vill arrangera egna motionspass eller tävlingar går det att hyra sporthallarna, både i Hedemora, Långshyttan och Vikmanshyttan.

Vill man inte sporta finns annat att välja på. Till exempel att lära sig första hjälpen eller att gå på målarverkstad, prova på keramik eller spela schack.

De som föredrar utomhusaktiviteter kan delta i skridskotävlingen Långrännet på sjön Lången i Långshyttan på söndag, eller välja någon av ishallarna förstås.

Kommunens skidspår finns förhoppningsvis tillgängliga. Bland annat arrangerar Brunnsjöberget Lilla Matsboloppet på tisdag. För slalomsugna finns Ryllshyttebacken som har midnattslalom på fredag.

På söndag nästa vecka blir det pulka och pimpling vid Ormbacken i Långshyttan.

Mer läsning

Annons