Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips till Leif!

Annons

Svar till Leif Svensson,

den 10 april.

Att det är tråkigt att Falun tappar Scania tycker säkert de flesta och man kan bara beklaga de jobbiga situationer de drabbade familjer kan hamna i. Vi får hoppas att det kommer bra ersättningsarbeten till de drabbade. Men att blanda äpplen och päron, det vill säga Scanias problematik och Margit Rapps problematik bara för att det råkar stå om detta i samma nummer av FK, förstår jag inte vitsen med.

Margit Rapp gör ett enastående fint arbete. Vi är många som står bredvid och beundrar henne och Erik. Att Falu kommun har lånat ut lokaler som för tillfället inte används gör mig stolt över att bo i Falun. Margit är väl medveten om att det är ett lån på begränsad tid.

Eftersom att jag har haft den stora förmånen att göra en resa till Lettland tillsammans med skolungdomar och Margit, så vet jag vad hon gör och vad det betyder för folket i Rezneeke i Lettland. Att Margits verksamhet finansieras av frivilliga gåvor är, som du skriver, högst frivilligt.

Jag vill ge dig några tips:

Gå emot din personliga åsikt att inte ge en krona eller en pryl till Margit Rapps hjälpverksamhet. Testa att få uppleva glädjen över att få vara med och ge ett barn möjlighet att gå i skola eller få mat i magen. Ett annat tips är att hjälpa till med att jobba praktiskt de veckor Lettlandsbarn besöker Falun, eller sätt in ett par hundralappar på Margits konto.

Mitt allra bästa tips har jag sparat till sist. Be Margit om förlåtelse, för dina felaktiga påståenden. Det är dessutom helt gratis.

LASSE WESTIN

Mer läsning

Annons