Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips ledde till razzia

Annons

Efter bearbetning av tipsarens uppgifter började polisen spana mot de byggnader som paret äger och disponerar i byn. Den lokala polisen samarbetar med Dalapolisens narkotikarotel och Rikskriminalens rotel för grov organiserad brottslighet.

Efter kartläggning av parets kontakter och förehavanden i Hedemora och bland annat Stockholmsområdet hittades kopplingar till grovt kriminella kretsar och det gjorde att man, efter en tids spaning i byn, beslutade om att en större insats skulle genomföras.

En styrka med ett tiotal poliser slog till mot gården klockan 20.50 på lördagskvällen på grund av skälig misstanke om olovlig tillverkning av sprit och vapenbrott.

Paret greps och fördes till polisstationen i Avesta för ett inledande förhör.

Polisens förhörsledare kontakta senare jourhavande åklagare i Dalarna. Klockan 23.40 på lördagskvällen beslutade kammaråklagare Niclas Eltenius om att anhålla det misstänkta paret för grovt narkotikabrott, olovlig sprittillverkning och brott mot vapenlagen.

Vid husrannsakan anträffade polisen drygt 20 kilo hasch, bestående av egenodlad cannabis, hundratals liter illegal sprit, ett gevär och två pistoler.

Husrannsakan i parets byggnader fortsatte även under söndagen och måndagen.

I dag inleds en teknisk undersökning på gården och andra lokaler som paret disponerar i jakten på fler bevis mot paret och eventuella medhjälpare.

Samtidigt pågår en intensiv inre spaning för att kartlägga parets kontakter på olika håll i landet.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons