Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio svar om Grängesbergs framtid

Annons

Svar till Kerstin Söderlund (18/8):

Jag skall svara så som jag tolkat frågorna. Vissa frågor är tyvärr inte helt klara för mig. Jag svarar som om jag fick bestämma.

l. Nej.

2. Ja. Vårdcentral skall naturligtvis finnas i Grängesberg.

3. Ja. Våra äldre skall naturligtvis få den service de behöver.

4. Nej, att utsmyckning med blommor måste ske exakt samtidigt i Ludvika och Grängesberg tycker jag inte är nödvändigt. Om Grängesberg kommer någon dag före eller efter Ludvika tätort bör få avgöras av vad planterarna finner praktiskt. Någon asfaltering bakom OK vet jag mig icke ha lovat.

5. Jag skulle vilja öka antalet arbetstillfällen på samma sätt i Grängesberg som på andra ställen: Göra det enklare och lönsammare att starta och driva företag.

6. Jag känner ingen i mitt parti som missbrukat sin position såsom du beskriver. Är det som du skriver så är det naturligtvis fel och till och med straffbart.

7. Jämställda löner inom den offentliga sektorn. Jag skulle på en gång börja föra in lön efter bland annat vad som utförts och dess kvalitet. Det är mig helt främmande att lönerna skall sättas efter kön.

8. Vår arbetssituation. Detta är i första hand en ledningsfråga. Jag har en helt annan åsikt än socialdemokrater och vänsterpartister. Jag skulle vilja överlåta mycket mer befogenheter och ansvar till de anställda inom givna gränser. De vet oftast bäst hur ett arbete bäst skall utföras. Min devis är: Jobba mindre och gör mer!

9. Hål och bulor i vägarna. För det första vet jag att de flesta problemen redan är åtgärdade. För det andra är detta inte direkt en fråga för lokalpolitikerna. Prata med vägföreningen eller Vägverket beroende på var du hittat hålen.

10. Kommer ni i Grängesberg att känna er nöjda om ni röstar på Folkpartiet? Det får ni svara på själva! Det är vad vi gör som skall bedömas. Era liv påverkas dock av så mycket annat: Vad ni själva gör, företagen, landstinget, riksdagen, regeringen, EU. . .

Tillbaka till dig. Vad kan du göra?

Jag skulle vilja ha tips från dig hur vi kan spara till exempel 50 miljoner i Ludvika. Var vänlig ange åtgärd och hur mycket pengar varje åtgärd sparar. För du vill väl inte att vi skall låna pengar och låta våra barn betala senare?

För att uttrycka mig på samma sätt som du: Om du inte svarar tolkar jag och säkert flera, som att du struntar i våra barns och barnbarns framtid.

KJELL CARRANDER, FOLKPARTIST

Mer läsning

Annons