Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio söker arbetsstipendium

Annons

Johan Bodin, Ludvika, är 22 år och ägnar sig åt musik och filmskapande. Han har bland annat släppt ut två cd.

Söker stipendiet för komplettering av studion.

Magdalena Danielsson Skinnskatteberg, 34 år, turnerar i Mellansverige med visprogram om Dan Andersson.

Har planer på en cd på samma tema.

Tommy Danielsson Gamla Prästhyttan, Grangärde, söker stipendiet för att få möjligheter att kunna ta tjänstledigt från Högskolan Dalarna och på heltid kunna ägna sig åt skrivarbetet runt hemsidan Litteraturberget.

Rose Marie Enquist, Fredriksberg, söker bidrag för utgivning och lansering av sin bok Parkvargen, en barnbok från Säfsen.

Maja Gunn, Stockholm, bördig från Ludvika, söker arbetsstipendiet för täckande av materialkostnader i samband med sitt examensarbete vid Textil, Konstfack.

I sitt magisterarbete kommer hon att arbeta med textiler och kläder.

Marianne Mattsson, Grängesberg, ansöker om bidrag för tryckkostnader och eventuellt stödköp av sin bok Om Dan Andersson - farmor berättar för Marcus, en bok avsedd som diskussionsunderlag för unga läsare som vill lära känna författaren och människan Dan Andersson.

Ragnar Larsson, välkänd motorman i Ludvika, har planer på att ge ut sina motorminnen i bokform, Ideell på egen risk, och ansöker om bidrag för att täcka kostnaderna för utgivningen.

Erika Parling-Andersson, 22 år, från Ludvika studerar kulturgeografi på Högskolan Dalarna och söker nu stipendiet för att komplettera sina studier i ämnet.

Konstnären Tore Plahn ansöker för finansiering av två planerade utställningar. Han har för avsikt att visa upp Ludvikas natur och fauna vid utställningar i Minnesota i USA och Ludvikas tyska vänort Bad Honnef.

Illustratören, barnboksförfattaren och bokformgivaren Boel Werner i Ludvika ansöker om stipendiet för att vidareutveckla olika bokidéer för en ung publik.

Vid sitt möte på måndag har kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott att ta ställning till förslagen.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons