Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio frågor till Jonny Jones

Annons

1. Vilken är den enskilt viktigaste frågan för Rättvik?

- Att jobba för att vidmakthålla den positiva utveckling vad gäller befolkningsförändringar, arbetsmarknad och företagande som skapats under perioden.

2. Varför är ni det bästa alternativet för Rättvik?

- Vi har visat att vi kan leda kommunen på ett utvecklande och framåtsyftande sätt, samtidigt har vi klarat av att anpassa kostnaderna till de skatteintäkter vi har.

3. Hur ska underskottet inom skolan och socialtjänsten hanteras?

- Prognoserna som vi har för de närmaste åren visar på en avmattning eller till och med en minskning av behoven, detta i sig kommer att underlätta arbetet framöver. För att nå den sista biten kommer vi att få rikta in oss på att förbättra arbetsmiljö, arbetssätt och organisation.

4. Vad är bäst/sämst med Rättvik?

- Bäst är att vi har en levande natur och kulturhistoria, som är få förunnad.

- Sämst är att vi har svårt att ena oss om vad som är rätt väg för kommunen i alla fall utåt.

5. Vilket är det värsta egna beslutet under mandatperioden?

- Införande av maxtaxan, brasklappen "härtill är jag nödd och tvungen" hade jag gärna velat ha med. En dåligt genomtänkt reform från regeringen, som skapar frustation hos personalen och gynnar de som enligt min mening har råd att betala för sig.

6. Vilket är det bästa egna beslutet under mandatperioden?

- Införandet av mål och budgetprocessen. Den har inneburit stor delaktighet i budgetarbetet. Vi har kunnat fokusera på de viktigaste frågorna. Det är nog få organisationer som lyckats förverkliga så många av sina mål som vi har gjort. Detta är den största orsaken till att vi lyckats vända utvecklingen.

7. Ska en Siljans kommun bildas?

- Nej. Nu bildar vi ett kommunalförbund tillsammans som ska arbeta med utvecklingsfrågor inom Siljansregionen.

8. Vad ska ni göra med Persborg/Siljanshallprojektet?

- Vi arbetar för att lokalisera högskoleutbildning för ledarskap inom upplevelseindustrin, samt att etablera ett företagskluster inom samma område.

Förutsättningarna och läget gör att man tillsammans med de ungdomsaktiviteter som finns i området kommer att kunna skapa något som betyder mycket för Rättvik i framtiden. Planen medger även byggnation av ett hotell, samt en konsertarena.

9. Hur vill ni satsa på öppna förskolan i framtiden?

- För att underlätta för de som valt att vara hemma kan en öppen förskola vara en utmärkt lösning fram till barnen fyller 4 år då den allmänna förskolan börjar.

10. (Egen formulerad hjärtefråga). Vilka avsikter har majoriteten med samhällsplaneringen?

- Byarna är en stor tillgång som boendemiljöer. Vi vill fortsätta att arbeta med byautveckling. Det är oerhört viktigt med levande byar och öppna landskap. Vi kommer att fortsätta satsa på byskolor och annan service i våra byar. Vi ska även se till att få igång lägenhetsbyggen i centrala Rättvik. Detta är oerhört viktigt om vår positiva trend med inflyttning ska bestå.

Mer läsning

Annons