Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio års fängelse för mord

Annons

Tio års fängelse för mord. Det blev straffet för en 37-årig man som i november förra året sköt ihjäl en 50-årig bekant i sin bostad utanför Östersund.

Hovrätten för nedre Norrland fastställde på onsdagen domen från Östersunds tingsrätt.

37-åringen och hans hustru var på väg att separera. Men det hindrade inte att 37-åringen blev rejält svartsjuk på en 50-årig man som under en tid bott på samma gård som 37-åringen och hans hustru.

Den svartsjuke mannen tyckte att hyresgästen allt för ofta vistades med hustrun och han trodde sig också ha funnit bevis på en sexuell relation mellan mannen och hustrun.

Utrustad med ett salongsgevär klev den svartsjuke mannen en kväll i slutet av november in i köket där den äldre mannen satt vid bordet.

50-åringen attackerades och fick ta emot flera kraftiga slag med gevärskolven mot huvudet. Redan av dessa slag fick han livshotande skador, men under det tumult som sedan följde avlossade 37-åringen från nära håll ett dödande skottet mot mannens huvud.

37-åringen hade tidigare apterat en kraftig sprängladdning under 50-åringens säng men bomben utlöstes aldrig.

Mannen döms även för grov kvinnofridskränkning och grovt vapenbrott och skall betala totalt cirka 150|000 kronor i skadestånd till den döde mannens dödsbo och barn samt till hustrun som han misshandlat och kränkt.

TT

Mer läsning

Annons