Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio år med sång och lek

Annons

Så lyder texten på en tavla som hänger på väggen i ett av lekrummen vid Missionskyrkans öppna förskola Pärlan.

Och visst var det liv och rörelse på Missionskyrkans öppna förskola som i går passade på att fira 10-årsjubileum, med stort tårtkalas, tävlingar och sång.

Och uppklädda barn, som med liv och lust kastade sig in i förskolans begivenheter. Och mitt på golvet satt pastorn själv, Lars Söderlund och leker med barnen.

En av tävlingarna gick ut på att rösta fram de bästa barnmelodierna. Vann gjorde "Imse vimse spindel", före "Bä bä vita lamm och "I ett hus vid skogens slut".

Den öppna förskolan i Missionskyrkan, men en viss kristen profil, har en livlig verksamhet, ett 20-tal barn med föräldrar dyker stadigt upp tre dagar i veckan.

- Vi har bra snurr på verksamheten just nu, berättar Helen Persson, omtyckt ledare på förskolan.

Men så har det inte alltid varit.

- Det har gått lite upp och ner, men nu när kommunen bara har ett fåtal öppna förskolor, har kyrkans roll blivit allt större för den här typen av verksamhet, säger Gunnel Bergdahl, som var med och startade den öppna förskolan i Missionskyrkan för tio år sedan.

I dag sjuder det av liv på den öppna förskolan, barn och föräldrar från hela stan kommer för att uppleva en trivsam stund i Missionskyrkan.

- Den öppna förskolan är bra både för barn och för mammor och pappor.

- Det är en mötesplats och en träffpunkt för ensamma föräldrar, säger Helen Persson.

Trivsamt är det också. I de stora fina lokalerna är det full fart på verksamheten. Här finns allt som roar både barn och vuxna.

- Vi har mycket för oss, mycket sång och skapande verksamhet, berättar Helen Persson.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons