Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio anmälningar om våldtäkt bara i år

Annons

I går omhäktades den 30-årige man som är misstänkt för att den 29 juli ha våldtagit en 14-årig flicka.

Hittills i år har tio våldtäkter eller försök till våldtäkt anmälts till polisen i Borlänge.

Tre av våldtäkterna skedde i somras med bara 19 dagars mellanrum.

10 juli. En 17-årig flicka överfölls och våldtogs i en tvättstuga till ett hyreshus i centrala Borlänge. Tvättstugan ligger under en restaurang och krogägare anhölls direkt efteråt. Efter att ha suttit häktad i två veckor släpptes han på fri fot. Enligt åklagaren kan mannen ha haft alibi för brottskvällen. Två andra personer är däremot anhållna i sin frånvaro, misstänkta för inblandning i övergreppet.

20 juli. Polisen larmades på natten till en gångtunnel på Bullermyren. En 16-årig flicka har våldtagits av två unga män. Polisen griper fyra tonårskillar, men två av dem släpps senare. En 17-åring och en 18-åring dömdes till fängelse i två år respektive ett år och sex månaders sluten ungdomsvård. Åklagarens starka bevis var den kamera som användes vid våldtäkten.

29 juli. En 14-årig flicka träffade sin förövare ute på en krog i centrala Borlänge. De fortsatte i sällskap med flickans kamrater till en villa. Där i ett rum våldtogs flickan av den 30-årige mannen. Mannen greps och sitter nu häktad i väntan på eventuellt åtal.

MARIA SVENSSON

Mer läsning

Annons