Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsyn av socialen avslutad

Annons

Socialsekreterarna i Ludvika kommun hade chansen att vädra sitt missnöje med sin psykosociala arbetsmiljö i samband med Arbetsmiljöverkets inspektion nyligen.

- Vi träffade ett stort antal personer och hade en lång diskussion. Vi har kommit fram till att vi avslutar ärendet, säger Arbetsmiljöverkets inspektörer Anki Langer Silfverin.

Under 2005 genomförde Arbetsmiljöverket ett par inspektioner av socialen, individ- och familjeomsorgen, i Marnäsliden som lyder under social- och utbildningsförvaltningen. Det riktades en rad krav på en bättre fysisk och psykosocial arbetsmiljö åt socialsekreterarna.

Det var socialsekreterarna vid kommunens socialkontor som själva tröttnat på sin arbetsmiljö då inget hände efter år av klagomål på sin arbetsmiljö och på vad man uppfattade som förvaltningsledningens tomma ord.

Personalen anmälde via fyra skyddsombud arbetsgivaren till Arbetsmiljöverket.

Innan uppföljningsinspektionen så sa personal till NLT att de ville ha en psykosocial arbetsmiljöutredning, men nu verkar konflikterna ha ebbat ut.

- Den fysiska arbetsmiljön har man verkligen jobbat med och så har man fått större lokaler. Den psykosociala arbetsbelastningen i denna verksamhet går upp och ned. Det är en tuff situation för alla som arbetar på socialförvaltningen men det kändes under mötets gång att de problem som finns klarar man av att lösa internt.

- Och eftersom alla var överens så känns det rätt för oss att avsluta vår tillsyn, säger Arbetsmiljöverkets inspektörer Anki Langer Silfverin.

Vid mötet deltog chefer, alla skyddsombud, ett par socialsekreterare, Jan Gradin som lett jobbet med den fysiska arbetsmiljön samt representant från tekniska kontoret.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons