Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillslag mot X-team

Annons

Misshandeln ska enligt polisen ha skett under söndagsmorgonen och personer som är medlemmar i Bandidos X-team i Falun utpekades som delaktiga i misshandeln. Beslutet att inleda en förundersökning om misshandel och olaga hot skedde på polisens eget initiativ.

- Vi gjorde själva en anmälan utifrån den information vi fått fram. Husrannsakan som gjordes var för att hitta spår och för att konstatera om påståendet om misshandel var riktigt, säger Bo Persson, presstalesman vid polisen i Dalarna.

Husrannsakan skedde vid sextiden på söndagskvällen och den tekniska undersökningen av lokalen i Hosjö pågick fortfarande under måndagen. Blodspår och annat som tyder på att någon misshandlats är det som polisen i första hand söker efter. Det finns inga uppgifter kring vem som misshandlats, hur brottet gått till eller hur många personer som är inblandade

- Vi har inte haft tillfälle att höra den som utsatts för misshandeln, säger Bo Persson.

I lokalen fann polisen ingenting som direkt kunde styrka brottsmisstanken, däremot fanns en större mängd alkohol som togs i beslag. Misstanken handlar om brott mot alkohollagen och ett flertal dunkar med sprit ska nu analyseras av polisen. Det skedde inga gripanden kopplade till den misstänkta misshandeln.

- I nuläget är ingen person anhållen, sade Bo Persson under måndagen.

Däremot genomfördes förhör och flera medlemmar i Bandidos X-team kontrollerades. Två personer är misstänkta för andra brott. I samband med husrannsakan omhändertogs en person misstänkt för drograttfylleri och denne fick följa med polisen för att lämna blodprov. En person är också delgiven misstanke om brott mot knivlagen.

-Vi har precis påbörjat undersökningen. Just nu vet vi väldigt lite om vad som faktiskt hänt, säger Bo Persson.

Polisen genomförde i december en husrannsakan i samma lokal. Då påträffades stöldgods som förvarades i lokalen, men ingen person greps.

Industrilokalen är uthyrd till Bandidos X-team i andra hand och ägaren till hela fastigheten har sagt sig arbeta tillsammans med polisen för att få bort mc-gänget från lokalen.

Mer läsning

Annons