Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsätt kommunala underhållare

Annons

Vad är det egentligen som prioriteras inom kommunerna, när man sitter i möten och diskuterar om hur man ska dra ner på vården i hemmet för de gamla? Hur är man funtad som människa när man ens kan tänka tanken? Är det inte en mänsklig rättighet att ha det bra, när man har slitit ett helt liv och betalat skatt?

Jag hörde ryktas om att det ska till en tidsregistrering vid varje hembesök. Detta för att ytterligare kunna korta ner tiden, för att hinna med kanske två tre till per dag.

Alltså ingen tid till övers för lite småprat med de gamla. Två minuter är alltså för dyrt.

Hur mår de gamla när de ser dessa stressade från hemtjänsten. Tror att de känner att de är till besvär. Hur mår personalen från hemtjänsten, när de måste skynda på sina besök.

Kanske de får en fråga: Kan du hjälpa mig med det där? Nej, tyvärr, det finns inte tid till det. Tror att personalen mår mycket dåligt när de måste lämna den gamle som inte kunde få hjälp.

Var finns kreativiteten hos de ansvariga? Tydligen finns ingen. Alla är helt låsta att kunna se något som kan bli bättre. Det som styr hjärnan är all denna spariver. Den som lyckas komma med de största besparingarna höjs till skyarna.

Det finns något som kallas för förebyggande underhåll. Det finns inom industrin. Man underhåller maskinen innan den totalhavererar. Finns några sådana tankar vad gäller människor?

Gamla människor som ligger ensamma måste få lite underhåll för psykets skull. Tillsätt några kommunala underhållare som kan åka runt och prata och skoja lite med dem.

Då tror jag att fler skulle må bättre och inte känna att de blir för dyra för samhället. Mår själen bra, blir det inte så många lasarettsbesök heller. Man sparar den kostnaden.

Vissa kommuner vill också veta vilken grupp som ska ha hjälp i första hand. Psykiskt sjuka, handikappade eller äldre. Hur uppstår frågan egentligen?

Det börjar lukta dold nazism. Hitler ställde aldrig frågan, han handlade därefter. Är det dit ni politiker vill komma? Bara för att vinna lite prestige?

Jag tror nog att alla skattebetalare hellre ser sina skattepengar gå till vård och omsorg än att de går till nya kulturhus. Kanske det skulle sitta med en folkomröstning i detta ärende.

EN UNDRANDE MORABO

Mer läsning

Annons