Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillplattad Fröken Sverige

Annons

Förutom Malin ingår Lina Karlsson och Andrea Quinterus i tjejgruppen NG3. De träffades av en slump i en studio i Borlänge för ett par år sedan, och när de lyckades skriva kontrakt med den tyska skivjätten Ministry of Sound började arbetet med den första cd:n och gruppen NG3.

Debutsingeln "Tell me" betecknas som en blandning av pop med influenser av r&b.

- Att slå sig in på skivmarknaden som en ny grupp med ett nytt sound är inte så lätt. Vår debut försvårades också av att cd:n kom ut strax innan jul då vi fick konkurrera med många etablerade artister som också släppte sina skivor, säger Malin.

- Mottagandet av vår cd har varit "sådär". Vi gick direkt in på 28:e plats på toppsingellistan, klättrade till 19:e för att sedan backa till 42:a. Men nu har det vänt och den senaste veckan har vi legat på 17:e plats och det tycker vi är riktigt, riktigt bra.

Malin Olsson bor numera i Stockholm, men där har hon inte hört sin egen låt spelats så många gånger i radio.

- Nej, så är det faktiskt. Radiostationer har inte "hittat" låten än. Men vi får rapporter att det spelas flitigt av radiostationerna i övriga landet och även i Z-TV.

Nu närmast väntar en spelning i Göteborg för NG3. Dit åker man under torsdagen och redan på fredag bär det av till Tyskland.

- I Tyskland ska vi göra en musikvideo och även förbereda vår nästa singel som heter The Athem. Den låten både hoppas och tror jag blir en riktig hit.

NG3 har redan haft spelningar i tyskland, men ännu har inte den första cd:n släppts där.

- Det är skivbolaget som håller igen lite och vill att vi först ska få fäste i Sverige. Skulle vi samtidigt lansera oss i både Sverige och Tyskland blir det för mycket åkande fram och tillbaka. Men helt klart kommer cd:n att släppas där så småningom, avslutar Malin Olsson.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons