Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tillman-besvär" på förhand"

Annons

Lars-Olov Tillman överklagar i en skrivelse till kommunen framtida (!) beslut som kan innebära att Floda forsfarare och allmänheten får svårare att nyttja den så kallade indiancampingen vid Käringforsen.

Rubriken på hans skrivelse är Överklagning på förhand.

Tillman berättar att en mc-klubb under några år arrangerat en sommarträff vid indiancampingen vid Käringforsen, väster om Björbo. Han skriver att klubben brukar bygga bland annat en tillfällig servering och en orkesterplattform.

"Under tiden de byggt upp detta och genomfört träffen har vägen och platsen varit avstängda för turister och klubbar, exempelvis paddelklubbar som sedan 15 år använt platsen för sina tält och kanoter. De forsränningsföretag som betalt för underhåll av vägen har fått ta en omväg runt platsen", skriver Tillman, som tror sig veta att "de nu vill göra campingen till ett permanent tillhåll för mc-klubben" med permanenta byggnationer och ölservering.

Han konstaterar att platsen är betydelsefull för och används som tältplats och uppställningsplats för kajaker vid läger och tävlingar samt att det sannolikt behövs kommunala tillstånd och dispenser för att bygga permanenta lokaler och scener på platsen.

"För att det inte ska råda någon oklarhet i frågan vill jag överklaga att det jag beskrivit kommer att inträffa", skriver Tillman och uppmanar kommunen att rekommendera mc-klubben att välja en mer lämplig plats för en klubblokal och andra byggnationer.

Mer läsning

Annons