Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka i spalterna

Annons

Nisse Schmidt, 48, har varit bosatt i Idre sedan 1999 och har blivit väl förtrogen med norra Dalarnas vildmark och fjällvärld.

Låt vara att samebyns renantal decimerats något under hans vilda framfart på fjällvägarna, men han lär fortfarande vara accepterad bland samerna.

En synnerligen global människa kommer att rapportera från tidningens nordligaste utpost i länet.

Han började en gång jobba som fritidsledare för sjömän. Perioden 1973-1983 var han stationerad i Narvik, Rotterdam, Hamburg, Kobe (Japan) och Helsingborg i den befattningen.

Med viss överdrift slog han sig sedan till ro med att jobba på Falu Kuriren/Mora Tidnings sportavdelning i Mora med omnejd fram till 1990 då han blev chefredaktör för tidningen MC-Folket. Motorcykel-åkning har länge varit en av Nisses många passioner.

1995 började han jobba för länskollegan Dala Demokraten, för att nu alltså återvända till FK/MT med uppgift att serva läsarna med nyheter från de nordligaste länsdelarna. Det blir både allmänt och sport.

Nisse kommer att jobba halvtid. Han ansvarar nämligen till och från för skidfotografering med alpina landslaget och var så sent som i helgen med vid de alpina tävlingarna i Åre. Annars kan han vara var som helst bland världens slalompister.

Därtill är han chefredaktör för tidningen Vasa- löparen.

Nisse är som sagt en globetrotter, även om Afrika och Sydamerika återstår att besöka.

Inte så många kan exempelvis stoltsera med att ha varit hockeymålvakt i Kyowa i Japan.

Så hette laget, om nu ingen visste det.

Fast Nisse säger att han även trivs hemma och i floran av intressen nämner han först familjen och sedan allt som rör vintersport.

Han inreder en redaktion i gamla Bergskolan i Idre och säger att han säkrast nås på telefon 0253- 59 80 82.

Avslutningsvis ger han ett råd till alla fjällrese-närer.

- Ta varningsskyltar om ren på största allvar. Det hjälper inte att tuta.

Det har han själv erfarit.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons