Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka i sadeln igen

Annons

Ridklubbens handikappverksamhet har mer eller mindre legat nere sedan den specialbyggda vagnen stals.

- Ett skamligt tilltag, jag kan inte förstå hur den människa är funtad som gör så mot en ideell förening och inte minst mot de handikappade som är beroende av vagnen för att kunna delta i vår verksamhet, säger Christina Eriksson.

Men nu har klubben fått en ny vagn. Per-Olov Söderlund i Odd Fellowlogen 98 Järnbäraland, den enda OF-logen i Västerdalarna, läste om stölden och berättade för kamraterna i logen om klubben.

- Jag är uppväxt på K4 i Umeå, har en fru som är ridintresserad och inser hur stor betydelse ridning kan ha för människor, inte minst handikappade, berättar han.

Han pratade med Anders Andersson, som då var övermästare, och Anders tog kontakt med Storlogen i Stockholm och distriktsstorsire Lars von Wachenfelt. Både storlogen och distriktsstorsiren sade ja till att bidra med lika mycket som logen Järnbäraland. Det innebar att Per-Olov och Anders för Odd Fellows räkning kunde överlämna totalt 15 000 kronor till en ny specialvagn för handikappridning.

Lions club Daldockan har bidragit med 5 000 kronor till en ny västernsadel av en typ som gör att handikappade sitter både bättre och säkrare. Dessutom har Dala-Floda Golv gett ett sponsorbidrag till handikappverksamheten.

- Vi är mycket glada över stödet. För många handikappade kan ridningen vara ett sätt att övervinna en svårighet, att delta i en bred gemenskap och att få utlopp för ett djurintresse, säger Christina Eriksson.

Ett tiotal personer deltar i verksamheten, men Christina betonar att det finns plats för många fler och att alla intresserade är välkomna att höra av sig.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons