Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till vilken klass hör politikern?

Annons

Hej Leif Lindström:

Så, du innefattar småföretagare och småbönder i din definition av arbetarklass. Är det sanktionerat från högre ort? Den naturliga följdfrågan är ju då: När slutar en småföretagare att vara just småföretagare och istället bli fienden, utsugaren och ägaren av produktionsmedlen?

Är det i det läge företaget går så bra att man behöver anställa någon eller några för att klara av en ökande efterfrågan av varorna eller tjänsterna?

Är det i detta läge som småföretagaren börjar leva på andras arbete, oavsett goda löner och förmåner för den anställde?

Vänsterpartiet tycker ju tydligen illa om att det privat skapas arbetstillfällen. Det ska väl vara den offentliga sektorn som står för alla arbetstillfällen.

I ditt klassbegrepp har du av förståeliga skäl undvikit frälseklassen. Den klass som har den ultimata makten över medborgarnas levnadsvillkor och skapar regler och lagar som gäller alla utom dem själva.

Klassen som lever på våra skattepengar och själva kan bevilja sig hur stora uttag som helst i löner, pensioner och förmåner. Klassen som trots detta inte drar sig för att fuska med kreditkort, skatter, avdrag och så vidare.

Sveriges största bidragtagare med makt att förtrycka folket. Politikerna, de som sitter vid makten: s, mp, v.

INGER I VIKEN

Mer läsning

Annons