Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till sist Stjärnklara löften

Annons

Fråga stjärnorna - om svar... Inte för att jag tror - på stjärnorna.Troligen gör jag som de flesta. Ögnar igenom vad stjärnorna säger för dagen, ler och bläddrar vidare.

Ibland är det kul att kolla, om stjärnorna ger löften om tips som kan leda till förbättrad inkomst - eller grönt ljus för nya projekt.

Jag roade mig häromsistens med att bläddra tillbaka. För att se om jag under en vecka varit inblandad i några fagra stjärnlöften.

I tisdags sa stjärnorna att jag ville förändra saker och ting på jobbet. Och att jag dessutom förväntade mig att alla skulle hålla med.

Stärkt långt in i benmärgen stegade jag in i redaktionslandskapet, lade fram mina förslag, men blev nedsablad - så till den milda...

Ingen gillade mina förändringar, det vill säga mina förslag var redan kasserade av en samlad hjärntrust.

Nästa stjärna borde väl stänka något glitter. Trodde jag. Onsdagsstjärnan uppmanade mig att följa min instinkt - när det gällde att genomföra förbättringar på hemmaplan.

Jag hann knappt läsa stjärnraderna förrän jag planerat förnyelse av vardagsrummet. Soffan vid fönstret, matbordet vid spegelväggen... Onsdagsstjärnan inspirerade till sällskapsliv. Här skulle bjudas...

Följande dags stjärna var föga gynnsam. Den sa något om relation satt på prov.

När kaffepannan åkte i golvet med en stjärnsmäll och brun sump spreds över korkmattan påstod den fräcka stjärnan - att jag borde lägga manken till - förståelse, överenskommelse och... Stjärnan sa givetvis inget om vem som skulle torka upp sumpen.

När telefonen ringde följande dag hade jag redan läst mig till att jag skulle tiga om mina känslor.

Närstående kunde skrämmas - om jag berättade.

Jag snörpte ihop läpparna, men beslöt mig för att smygkika i en kvällstidnings horoskåp.

Där uppmanades jag till lustfylld shopping. Men jag skulle tänka över saken. Shoppingen slutade med förvirring över vardagens enorma utbud. Jag återvände till hemmet med ett svart hårspänne för fjorton kronor.

Slutet av veckan handlade om min kreativitet.

Helt fantastisk, sas det på stjärnplats. Man tackar, man tackar. Stärkt av ett inre kreativitetsflöde skulle jag förverkliga mina idéer. Jag visste bara inte vilken kreativ idé jag skulle inleda dagen med.

Umgänge med barn är ett plus, påpekade den kreativa stjärnan. Sagt och gjort, ett av åtta barnbarn anlände med buss och kramar. Skulle det bli bio, resturangbesök eller heldag på stan? Tonåringar avskyr stugsittande och icke kreativa mormödrar.

Lördagsstjärnan verkade bli veckans enda sanna...

I dag är du inte är lika fri som du skulle önska.

Dina plikter till andra begränsar din tillvaro, sade stjärnan som om hon redan sett min fullmatade tvättstuga, tre månaders omanglade lakan, ett till brädden osorterat vinterförråd där husets boende i mer än ett halvår öppnat en dörr och lättjefullt bara kastat in. Skor, stavar, skridskor, gamla tidningar och flaskor.

I början av vintern stod i samma rum en parkerad motionscykel. Som skulle stärka benstomme och ge bättre flås.

Hörni, en veckas stjärnspäckade löften om ditt och datt blev onekligen ordrik.

Mer läsning

Annons