Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till hovrätten med motiv

Annons

Den 41-årige Ludvikaföretagaren friades för den grova misshandeln av en 21-årig före detta Ludvikabo. Men nu överklagas domen till Svea hovrätt.

- Nu kan vi presentera ett klart motiv, men jag menar att han skulle ha fällts även utan de nya uppgiferna, säger kammaråklagare P-G Persson.

Nya vittnen ska intyga att det klottrats på 41-åringens företag under den aktuella natten mellan lördagen den 10 juli och söndagen den 11 juli i år.

- Det syns tydligt att det har klottrats på väggen, och att man sedan målat över det, säger P-G Persson.

21-åringen har sagt att han är helt säker på att det var den 41-årige företagaren som slog ner honom på parkeringen vid Folkets hus på söndagsmorgonen. Han har berättat att 41-åringen kallade honom för "klottrare" och sparkade honom, innan ytterligare två män anslöt och tillsammans med 41-åringen fortsatte den grova misshandeln mot 21-åringens kropp och huvud. 21-åringen förnekar att han ska ha klottrat under natten, men har sagt att han hittade en ryggsäck med sprejburkar på platsen där han överfölls.

De män som misshandlade honom sprejade honom med sprejfärgen, både i ansiktet och i underlivet.

41-åringen har å sin sida uppgett att han försökte ingripa i den misshandel som 21-åringen utsattes för. På det sättet förklarar han att han hade sprejfärg på händerna och en skada på handen när han besökte sjukhuset senare under söndagen.

Tingsrätten skrev i sin dom att 21-åringen lämnat en tillförlitlig berättelse. Samtidigt ansåg man att 41-åringen förmodligen inte hade uppsökt sjukhus med färg på händerna om han varit skyldig till misshandeln. Dessutom konstaterades att man inte funnit något motiv för att 41-åringen skulle vilja misshandla 21-åringen.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons