Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till höger

Annons

Borlänge ska ha frigymnasium men det ska inte Malung ha. Sådan är tidningens inställning.

Vid moderaternas rikskonferens denna vecka lanserar partiledaren Fredrik Reinfeldt en ökad satsning på den kommunala skolan.

Tidningen har således lagt sig till höger om moderaterna i denna fråga vilket är mycket intressant att notera.

Svar direkt:

Höger eller vänster. Vi förfäktar helt enkelt den enkla meningen att eleverna ska få bästa möjliga undervisning. Då är det ofta bra med konkurrens.

I små glesbygdskommuner som Malung kan dock en uppsplittring av resurserna betyda att skolan blir sämre.

Hockey

och Leksand

Svar till "Betala skatt är ingen naturlag", den 11 mars.

Den klokt nog anonyme insändarskribenten rackar ner på hockeyn och påstår att få gillar hockey i Leksand. Sanningen är att den betalande publiken de senaste säsongerna har ökat från 3 700 till 4 200 personer i genomsnitt per match.

Vilken annan verksamhet i kommunen drar så många betalande, både Leksingar och andra?

Konfiskerade

Jag har hyrt av Kopparstaden i snart 17 år. I år är första året som jag har haft värme och sluppit att sitta inne och frysa. Sedan läser man i tidningen hur många miljoner Kopparstaden tjänat under året. Vore det inte på sin plats att dela med sig lite till alla frysande hyresgäster?

Vi har tidigare fått en bonus till jul, 500 kronor om man bott i tre år, 1 000 kronor om man bott i tio år. Sedan två år tillbaka får vi inget, för försäkringskassan tog de pengarna från dem som hade bostadsbidrag.

Jag skulle gärna vilja veta hur de kunde ta pengar som Kopparstaden betalat ut som en hyresbonus, för att vi bott i samma lägenhet länge.

SKOLAN

Mer läsning

Annons