Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...till det andra

Annons

På plats för att lyssna på svaret fanns Gabriel Karlsson som ställt en fråga till generalsekreteraren, Kofi Annan, om hur han ska agera för att få ett stopp på alla krigen. Gabriel var nöjd med svaret även om han, precis som alla andra åskådare, var ganska omtumlad av allt som hände i och kring Tällberg på lördagseftermiddagen. Passerkort, Säpo och avspärrningar hör väl inte direkt till vanligheterna här i Leksands kommun. Men anledningen till tumultet skulle snart anlända.

Eftersom kungaparet skulle närvara vid invigningen så var det nog en och annan som i spänd förväntan väntade på att få se dem svepa förbi. Till slut kom de i alla fall. Anton Andersson och Emelie Lind som snart börjar fyran i Tällbergs skola hade fått uppdraget att hälsa dem välkomna.

Förutom de enstaka uppdragen i samband med invigningen så har Tällberg forum engagerat skolbarnen i kommunen under ganska lång tid. Rektorn i Tällbergs skola, Aarna Magnusson berättar:

- Vi fick för ganska länge sedan en inbjudan från Bo Ekman på Tällberg Foundation att delta på nåt sätt i samband med forumet. Skolbarnen i Tällberg, Gärde, Insjön, Sammilsdal och på förskolan Rosen har sedan med hjälp av bilder visat hur de ser på sin egen framtid.

Inne i entrén till konferenstältet står resultatet utställt för deltagarna att beskåda. Många svepte förbi och beundrade verken under invigningskvällen.

Vad deltagarna tyckte? Ja, jag säger som Gabriel Enfors sade om svaret från Kofi Annan. "Det var lite svårt att förstå allt som sades".

Men budskapet från barnen är nog viktigare än vad många tror.

PER KÄLLGREN

Mer läsning

Annons