Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiggerskan oroar även i Söderbärke

Annons

Inte bara i Östansbo, Ludvika. Även i Söderbärke har den mystiska unga kvinnan, som via en textad lapp tigger pengar till sin sjuke bror, varit i farten.

Efter ett misslyckat försök att få en slant sågs hon försvinna som passagerare i baksätet på en mörk bil med utländska registreringsskyltar.

Enligt en Söderbärkebo som varit i kontakt med tidningen opererade sällskapet i trakten ganska sent på söndagskvällen.

- Hon ringde på hos oss någon gång mellan klockan 20 och 21. Våra hundar reagerade och började skälla. När jag öppnade dörren hade hon dragit sig tillbaka och stod på avstånd och viftade med en papperslapp, berättar en villaägare som dock inte vill få sitt namn utsatt i tidningen.

- Om hon behöver pengar till en sjuk bror borde hon väl göra något annat som går fortare. Han hinner väl bli både död och begraven innan hon får ihop en tillräckligt stor summa genom att gå runt och tigga.

Villaägaren befarar att kvinnan och hennes sällskap ägnar sig åt rekognoscering inför eventuella planerade inbrott framledes.

- De är väl förmodligen först ute och kollar vad det är för folk som bor på olika ställen. Jag tycker det är synd om de många äldre, som är vänliga och vill alla väl, ska behöva drabbas av sådant här.

För egen del är hon emellertid inte rädd. Inte minst familjens trogna och beskyddande hundar torde vara en garant mot fortsatta oönskade besök.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons