Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidsplan för bygge av aktivitetshall fastställd

Annons

Nu har kommunstyrelsen fastställt tidsplanen för bygget av en aktivitetshall i Söderbärke.

Byggstarten blir 2006 och sedan ska hallen stå färdig 2007. De återstående markarbetena ska genomföras under 2008.

Kommunfullmäktige beslutade i samband med beslutet om investeringsbudget att bevilja pengar till bygget av en aktivitetshall i Söderbärke.

Från början var det tänkt att bygget skulle ske i regi av de boende i Söderbärke. Men flera gånger har projektet stött på problem och slutligen var det problem med finansieringen som gjorde att kommunen beslutade att ta över det hela.

Lösningen blir nu att kommunen bygger en hall för de ändamål som de behöver för sin verksamhet. Den beräknas kosta elva miljoner kronor att bygga. Det totala projektet var beräknat till 17,3 miljoner kronor.

Det som ska göras utöver en hall är inte riktigt klart, men kommunalrådet hoppas att det där kan bli frågan om föreningsmedverkan.

- Det är oerhört viktigt att vi för fortsättningen och driften får föreningarna i Söderbärke delaktiga i projektet, säger kommunalrådet Leif Nilsson.

De arbeten som återstår, bland annat markarbeten, vägar och parkeringar ska genom föras under 2008. De planeras även för en fiskecamp vid aktivitetshallen. De ska byggas i samverkan med Strömsholms kanal och ska till stor del finansieras genom bidrag från EU.

Det är dock för dagen oklart när detta kan genomföras.

- Vi vet att det finns ett stort intresse för fisketurism i området och en camping där skulle vara mycket bra, konstaterar Nilsson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons