Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidsödande badhusbesök för Colette

Annons

När Colette Dahl ska till pensionärsbadet på måndagarna i Skönviksbadet tvingas hon vara borta hela dagen.

Kommunikationerna mellan Ulvshyttan och Säter är dåliga och ibland obefintliga.

- Först tar jag bussen från Ulvshyttan till Borlänge klockan sju på morgonen sedan buss till Säter. I Säter får jag slå ihjäl några timmar på förmiddagen fram till klockan elva då badet öppnar.

- Hem är det lika dåliga kommunikationer. Först efter klockan fyra på eftermiddagen går det en buss hem till Ulvshyttan från Borlänge.

På tisdagarna finns en transport med taxi som Säters kommun hittills har betalat. Då brukar ett gäng pensionärer åka från Silvberg för att träffas på MA:s Wienerkonditori och uträtta ärenden.

- För ett par månader sedan lämnade jag in ett medborgarförslag om kompletteringstrafik till kommunfullmäktige men jag har inte hört något om det ännu.

150 besökte Konsthjulet

u Konsthjulet visades under sommaren för cirka 150 personer. Det framgår av den redovisning som Säters hembygdsförening lämnat till kommunen. Anläggningen visades från midsommarhelgen till första augusti varje dag utom måndagar.

Det dåliga vädret bidrog till att vandringslederna i Säterdalen inte frekventerades så flitigt som tidigare år.

Föreningen anser att skyltningen är bra, men den utlovade flytten av skylten med kartan över vandringsledarna, som står felvänd 100 meter från vägen mot Stora Skedvi, uteblev.

Även denna sommar drabbades anläggningen av skadegörelse då dammluckans låsanordning sågades sönder och en skylt med symbolen av hjulet försvann.

I redovisningen påpekar föreningen att gräsklippningen vid hjulhuset måste skötas bättre.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons