Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidsfrist för sydkoreaner löpte ut

Annons

Ännu en tidsfrist löpte ut på onsdagen för de 23 sydkoreaner som togs som gisslan av talibaner i förra veckan. Samtidigt bekräftades att ännu en tysk och hans afghanska tolk hade kidnappats i östra Afghanistan.

En talesman för talibanerna hotade tidigare under dagen att man skulle börja döda de 23 sydkoreanerna klockan 14 (11.30 svensk tid) om inte den afghanska regeringen släppte motsvarande antal talibanska fångar.

Tidsgränsen passerade dock utan rapporter om vad som hänt gisslan. Talesmannen för talibanerna kunde ej nås per telefon.

Det var i torsdags som talibanerna kidnappade sydkoreanerna, som tillhör en kristen kyrka och som befann sig på ett välgörenhetsuppdrag i Afghanistan.

Samtidigt bekräftades att en tysk journalist och hans afghanska tolk kidnappats under natten till onsdag. De hade varit på väg till en by där 23 civila föll offer för Natobombningar för två veckor sedan, sade en provinstalesman.

Journalisten är den tredje tysk som kidnappats i Afghanistan under den senaste veckan. Två tyskar kidnappades av talibaner i onsdags. En av dem påträffades död i helgen.

TT

Mer läsning

Annons