Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningen på plats mitt i jakten

Annons

Tidningens reportageteam hamnade mitt i jakten på pistolmannen i Borlänge igår.

Fotograf Janne Eriksson såg hur mannen försökte smita från polisen, och ledde dem på rätt spår.

Janne Eriksson följde jakten på den beväpnade 25-åringen på nära håll tillsammans med reportern Daniel Swedin:

"Vi söker febrilt på Sturegatan, Industrigatan och Vasagatan efter poliser och gärningsman. Plötsligt rapporterar polisradion att den misstänkte springer via Hagavägen mot Röda vägen", berättar Daniel Swedin:

"På Hagavägen, utanför Spar-Livs, får polisen tips av tre ungdomar om att mannen rusat in bland bostadshusen mittemot butiken. Polisen svänger in på Hällsjövägen för att genskjuta mannen. Plötsligt ser fotografen en man med grå t-shirt rusa över gräsmattorna in i bostadsområdena och mot Tägtvägen. Fotografen rusar ur bilen och påkallar polisens uppmärksamhet och förklarar var mannen tagit vägen.

Vi svänger upp på Saresgatan och parkerar vid Tägtvägen och ser hur två polisbilar står parkerade. Vi rör oss mot polisbilarna, hör vilda skrik och en kort tystnad innan vi hör hur tre skott avlossas i bostadsområdet. Vi springer till bilen och kör till Saresgatan-Hagavägen, då vi är osäkra på vem som skjutit.

Snart står det klart att det är polisen som skjutit, men missat mannen, som har sprungit över gården, tillbaka till Hagavägen. Där har han kastat sitt vapen och blivit gripen av polisen. Mannen ligger på vägen med två poliser sittande över sig. Han är ilsken och förvirrad och folk boende i området har sökt sig ut på gatan för att se vad som står på.

Mannen grips och förs iväg, polisen hittar vapnet och vi återvänder till redaktionen, skärrade."

Mer läsning

Annons