Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningar för den snåla, panka eller nostalgiska männinskan

Annons

För alla som inte anser sig ha råd med tidningar, och som inte råkat få en eller annan prenumeration i julklapp eller dylikt, finns det ändå blaskor att sjunka ner bakom.

Biblioteken har en hel massa tidningar, alltifrån kända tidningar som KP, Femina och Illustrerad vetenskap, till tidskrifter man inte ens har hört talas om. Tidningar om specifika sjukdomar, lustiga sporter och dvärgvädurskaniner finns faktiskt. Tidningarna brukar gå bra att låna, men böterna kan bli ganska saftig om man glömmer att lämna tillbaka dem i tid.

Men, har lånekortet slarvats bort, eller har den otroligt lässugna människan utegångsförbud?

Gamla garderober, eller halvt bortglömda lådor på vindar brukar ofta innehålla ganska roliga tidningsfynd. Vad sägs om Hemmets Journal, eller Husmodern från 1967?

I farmors gamla tidningar från förra seklet brukar det finnas en hel del skoj, inte minst blir det en resa bakåt i tiden, med ett helt annat språk, annorlunda mode och prylar man aldrig ser i dag.

Femina och Veckorevyn från 70-80-talen brukar också vara riktiga guldgruvor. Tänk när USA-sockar, rosa sparkdräkter och hockeyfrilla var på modet. Tyger, interiörer och prylar från denna tid kan också vara riktigt underhållande. Både som exempel på hur saker och ting verkligen inte borde se ut igen, och som en nostalgitripp i väntan på att modet återvänder.

Antikvariat och secondhandaffärer brukar också sälja gamla tidningar ibland. Det kan vara värt att leta lite bland några dammiga gamla encyklopedier för att hitta en packe Starlet från 1983 för tre kronor styck.

DISA KOHLSTRÖM

Mer läsning

Annons