Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiderna förändras

Annons

Svar till "Frivilligt uppe med tuppen", 12/5:

Jag känner att jag måste ge mig in i den här debatten angående Ludvika Musikkårs uppträdande då jag anser att den tar upp ett perfekt exempel på bristande respekt för medmänniskor.

Jag håller fullständigt med den insändare som "Frivilligt uppe med tuppen" besvarade om att tidpunkten för marschen kunde ha valts med större omsorg, hur gammal än traditionen är. Det är väl ingen nyhet att tider förändras och så gör även vi människor. Traditionen är att gå marschen, inte att det ska ske en viss tidpunkt.

Jag antar att de som njuter av denna tillställning med "jättehärlig" musik är religiösa eller har passerat 65-årsstrecket. De senare har väl redan varit vakna sedan tidningen damp ned i brevlådan klockan 04.30.

Att vakna till denna musik klockan 07.00 på morgonen kan jämföras med en granne som spelar musik halva nätterna eller en som klipper gräset i gryningen. Dessa överträdelser finns det såvitt jag vet lagar mot.

Om nu musikkåren skulle vilja ha den stora vänligheten att skjuta fram sitt framförande, skulle en större del av Ludvikaborna faktiskt kunna njuta av uppträdandet.

Det såg ju inte ut att vara alltför många åskådare på plats i tidningsbilderna.

BBC

Mer läsning

Annons