Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tid att sörpla, tugga och njuta

Annons

I stort var kräftornas kvalitet jämnare än förra årets. Vilket gjorde det ganska så svårt att poängsätta. Men efter tre timmar och många omsmakningar var vi säkra. När resultatet summerades upptäcktes att förra årets vinnare hamnade på delad andraplats.

Att det var flera som gillade kräftor syntes på blickarna från förbipasserade. Vi hade nämligen placerat oss i anslutning till ett motionsspår.

Ett par som kom i något lugnare tempo än de andra, stannade till och pratade. Det visade sig att de om tre och en halv vecka skulle få sitt första barn och att de åkt upp till vackra Stångtjärn för att fira att det var för tre och ett halvt år sedan de träffades. När det sedan visade sig att de var mycket kunniga på kräftor fick de ingå i vårt blindtest.

Rädda om smaklökarna som vi är drack vi inget starkare än mineralvatten och lättöl under testet.

Tyvärr blir det ont om kräftor i år. På Coop Forum i Falun hade de i tisdags sålt slut på den första leveransen. Frågan är om de leveranser som kommer även blir dyrare.

De kinesiska kräftor som ingår i testet är importerade före den 28 januari. Efter detta datum stoppade EU leveransen av skaldjur från Kina. Man hade hittat någon obehörig substans i ett parti odlade räkor. Inga risker togs och det blev stopp, även fast substansen var ofarlig.

Mer läsning

Annons