Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thore Helsing Vad händer på gata-park- idrottsenheten i Rättvik?

Annons

- När Vikarbyborna ville ha buss-kurer vid Hjortgårdskorset satte vi igång och arbeta med att få fram dem. Det blev en långdragen process som tog cirka två år. Det slutade med en busskur, inte två.

- Sedan en tid har folk börjat bryta sönder busskuren bit för bit. Förvaltningen har kärv ekonomi och vandaliseringen kostar mycket för oss.

Hur planerar gata-parkenheten inför sommarens utsmyckning i centrum?

- Det ska vara fint i centrum. Två handelsträdgårdar samarbetar om blomsterarrangemangen. Tyvärr har vår anställda "blomsterflicka", som var mycket duktig slutat. Hon har fått annat jobb. Men arrangemangen ska skötas. Det är mycket viktigt.

- Vi försöker återskapa den bomsterprakt vi hade förra sommaren. Det ska vara rikt och fylligt, inte några enstaka blommor här och där. Stora blomstergrupper kommer framför allt att placeras på torget. Inga arrangemang kommer att finns förrän efter skolavslutningen.

Vad är mer på gång ?

- Vackert Rättvik fortsätter. Nu börjar vi se resultat av allt grävande. Den första rondellen på riksvägen är förhoppningsvis klar före semestern. Planteringslådor ska också placeras utmed riksvägen. Det blir verkligen fint.

Finns fler projekt i gång?

- Ja, vi har bland annat fyra villatomter på Siljansvägen där vatten-och avloppsnätet ska byggas. Vi har Lissbrändan och bostäderna där. Dessutom utvecklas fjärrvärmen med ett mobilt fjärrvärmeverk vid räddningstjänsten.

- Rättvik ligger i topp i Sverige vad gäller byggande. De senaste byggindexsiffrorna visar det och naturligtvis är det jättekul.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons