Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas Geijers agerande förvånar

Annons

- Om jag hade varit Geijer så hade jag inte suttit kvar i styrelsen. Som styrelseledamot blir man vid en konkurs personligen betalningsansvarig för eventuella skatteskulder, uppger Råström.

Som NLT tidigare berättat drog T & M International på sig flera skatteskulder under hösten. Den 20 februari begärde den nye ägaren Connie Andersson, Borlänge, att bolaget skulle försättas i konkurs.

- Skatteskulderna som uppkommit fram till konkursen uppgår till ungefär en miljon kronor. Får vi in alla kundfordringar så kan vi betala en väsentlig del av skatteskulderna, säger Per Råström.

Bouppteckningen ska vara klar den 7 april men de uppgifter som hittills sammanställts visar att bolaget av någon anledning råkade i stora svårigheter under 2002.

- Omsättningen i fjol var cirka fem miljoner kronor men bolaget gick med ungefär en miljon kronor i förlust, säger Per Råström.

Detta kan jämföras med 2001 då bolaget omsatte drygt 5,1 miljoner och redovisade en liten men ändå vinst på drygt 3 000 kronor.

Per Råström berättar att advokatfirman Sylwan och Fenger-Krog sedan konkursen haft flera samtal med både Thomas Geijer och Connie Andersson. Dels öga mot öga på kontoret i Falun, dels via telefon.

- Vi har fått svar på de frågor vi har ställt. Mer kan jag inte säga.

- Vi har granskat bokföringen och har bildat oss en uppfattning om bolagets drift och skötsel, fortsätter Råström.

Det konkursade städbolaget hade ett 20-tal fast anställda samt cirka 50 timanställda. Per Råström gissar att åtminstone en del av de fast anställda kan räkna med fortsatt sysselsättning.

- Alla kanske inte kan få arbete direkt men merparten bör väl kunna få arbete hos de städföretag som tar över uppdragen. För behovet av städning hos dessa kunder kvarstår ju.

I konkursbolaget ingår också kemtvätten med lokaler vid Eriksgatan i Ludvika. Per Råström tror att det finns stora möjligheter att tvätten kan drivas vidare.

Förhandlingar med spekulanter pågår.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons