Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Templet i Särna ett nytt slalomparadis

Annons

Mickeltemplet lever om än med frivilliga krafter. Särnabornas slalombacke har inte längre någon arrendator, men den lever likafullt.

- Nu går det också att få sig en kopp kaffe eller choklad i toppstugan, säger Seth Holmström, som mer eller mindre flyttat till skidbacken.

När snökanonerna fått sina nya rör och tillräckligt med el dragits fram, då drog Seth igång ett frivilligt arbete utöver det vanliga.

- Så fort det gått att göra snö så har Seth varit i farten. Han var där hela nyårsnatten, berömmer Yngve Arnesson, som jobbar med längdspåren.

Till det här året gjorde kommunen en ordentlig satsning på Mickeltemplet. Pengar till en ny pistmaskin ordnades fram liksom pengar till en upprustning av snökanonsystemet.

- Det här är något av särnaungdomarnas ungdomsgård och på vardagskvällarna när vi har öppet kan det vara över 50 ungdomar här, säger Seth.

- Än så länge är det mest ortsbor som åker i backen, men nu när sportloven inleds kommer även turisterna, hoppas Seth.

Från och med förra veckan går det även att få en fika i toppstugan.

- Vi har nu öppnat den med ideella krafter och hoppas att skidgästerna hittar dit för en korv eller en fika, säger Seth.

När tidningen besökte toppstugan höll Lotta och Helena Westblad på att göra i ordning för att ta emot de första gästerna.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons