Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Temadag kring den kristna tron

Annons

Studierektor Johnny Kleman från Frälsningsarméns officersskola var i söndags gäst vid en temadag i Grängesbergs kyrka kring den kristna tron.

Initiativtagare till temadagen var komminister William Söderstedt och församlingarna i Grängesberg, Grangärde och Säfsnäs stod bakom arrangemanget.

- I Frälsningsarmén har vi använt begreppet helgelse i 120 år, men uttrycket är mycket äldre än så. Hos herrnhutarna fanns motsvarigheten redan på 1600-talet, berättade Johnny Kleman.

Han fortsatte:

- Helgelse betyder relation och med tanke på att så många relationer brister i våra dagar behöver vi flera hela människor hellre än flera helgon.

Vid det inledande bibelstudiet talade Johnny Kleman över ämnena "Vad är helgelse" och "Helgelsens välsignelse". Dessa teman togs sedermera upp i dagens predikan.

I gudstjänsten medverkade Carin Ullström-Wigh som sångsolist och kyrkans kör sjöng flera sånger. Med musik på orgel och trumpet deltog Maud och Torsten Wennsten.

Kyrkoherde Håkan Henriksson medverkade med textläsning och bön.

Dagen avslutades med gemensam sopplunch, varefter Johnny Kleman utvecklade sina tankar kring dagens teman. Det gavs även tillfälle att ställa frågor.

Komminister Söderstedt uttalade deltagarnas tack till Kleman och alla var ense om att man fått uppleva en mycket givande dag med en skicklig bibelstudieledare och predikant.

Mer läsning

Annons