Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekniska nyanställer

Annons

För några år sedan flyttades i stort sett hela den tekniska avdelningen till energibolaget Seab. Då var tongångarna att det skulle bli effektivare att driva kommunal verksamhet i bolagsform. Nu är det nya besked och allt som är skattefinansierat ska tillbaka till kommunens tekniska avdelning.

Följden har blivit att en ny organisation ska byggas upp och därmed måste en rad tjänster tillsättas. En ny gatuchef ska rekryteras och den sökandes huvudsakliga arbetsuppgifter blir att ansvara för gatuunderhållet och planering av nybyggnationer och upprustning av befintligt gatu- och vägnät.

- Vi söker en gatuingenjör och för närvarande finns det ingen inom kommunen som är aktuell för jobbet och har den kompetens som behövs, säger PO Dahlström, teknisk chef.

Även en driftledare söks till förvaltningen. Den ska vara arbetsledare och ansvara för park- gatu- och fastighetsavdelningen. Nuvarande arbetsledaren på parkavdelningen, Mikael Pettersson har av personliga skäl tackat nej till att bli driftledare i den nya organisationen.

-Av det skälet kommer vi att externt söka någon för tjänsten, säger Dahlström.

Även när det gäller tjänsten som städledare har det varit svårt att hitta någon som är lämplig inom kommunen och därför kommer den tjänsten att rekryteras externt. När väl den nya tekniska organisationen är klar kommer det totalt att vara i runda tal 60 anställda, varav cirka 25 på städavdelningen och ett 20-tal på gatu- och parkavdelningen.

Fram till 3 maj har de på sig som är intresserade av någon av de tjänster som ska tillsättas på tekniska förvaltningen.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons